Volwassenen

“Wat ik in de danstherapie heb ervaren kan ik niet meer ont-leren want mijn lichaam onthoudt het”

Een mooie nieuwe afscheidszin van Anne Mathijssen bij het afsluiten van haar traject binnen de praktijk. Wil je meer lezen en zien over hoe zijn haar proces bewandeld heeft door de jaren heen kijk dan op haar site Ga het Aan

“Eindelijk, in deze therapie mag ik mijn boosheid uiten”

Binnen deze therapie kan er door middel van dans- en beweging  uiteenlopende (psychische) problemen worden behandeld. Denk aan emotionele problemen als angsten of depressies. Sociale problemen en relatieproblemen. Trauma’s, psychotische problemen, rouw, lichamelijke problemen, eetproblemen, verslaving, slaapproblemen, psychosomatische problemen.
Maar ook problemen in het omgaan met agressie, bij een negatief zelfbeeld, veel piekeren, slecht voor jezelf kunnen opkomen, concentratieproblemen, moeite met het uiten van je emoties, problemen na ziekte of leren leven met een ziekte of arbeidsgerelateerde problematiek zoals burn-out.

Hoe dans- en bewegingstherapie werkt en uitleg over onze werkwijze kun je vinden onder therapie.

Een combinatie van dans- en bewegingstherapie en supervisie/coaching is mogelijk. Denk hierbij aan problemen die met het werk, systeem en/of het gezin te maken hebben: problemen die je tegenkomt in relatie met anderen. Kijk ook voor informatie op www.supervisiearnhem.nl

Individueel of groep
 De therapieën vinden voornamelijk individueel plaats. Afhankelijk van de  problematiek en  mogelijkheden zal er groepstherapie aangeboden kunnen worden.

Begeleiding
 De praktijk geeft ook begeleiding via dans,  beweging aan volwassenen die een PGB budget  hebben. Via de non-verbale begeleiding doe je nieuwe ervaringen op en wordt je lichaamsbewustzijn en houding versterkt. Dit helpt je om beter te kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

Aanmelding
 Je meld je aan, via de mail of telefonisch, voor een intakegesprek: in dit gesprek  wordt er gekeken naar je achtergrond, eventuele eerdere behandelingen en  hulpvraag. Het is ook mogelijk om tijdens de intake een proefsessie te volgen. Elke  5e sessies vindt er een evaluatie plaats en wordt de voortgang besproken.

Uitspraken van cliënten
“Wat vaak niet met praten naar buiten komt, komt met deze therapie wel naar buiten”.

“Het is verbazend hoe situaties en ervaringen uit het dagelijkse leven binnen deze therapie naar voren komen en omgekeerd”.

“Door het dansen kan ik even alle gedachten loslaten en genieten van het in beweging zijn”.

“Ik weet dat deze therapie heel moeilijk voor mij is. Het confronteert mij met mijn lichaam dat er niet mag zijn van mijzelf. Ik weet ook dat ik mijzelf hier enorm tegen ga komen”.

“Ik zorg altijd voor anderen en wist nauwelijks nog wie ik was en wat ik wilde. Door creatieve therapie dans kwam ik daar weer achter”.

“Mijn verdriet bleef ik altijd voelen en maakte me lusteloos. Door mijn gevoelens in beweging om te zetten ontdekte ik hoeveel kracht en energie ik had”.

“Ik riep steeds ‘mijn hoofd staat er niet naar vandaag’. Achteraf kan ik hier om lachen. Ik was vooral bezig met vermijden en wilde niet aangaan wat moeilijk voor mijzelf was namelijk: mijn controle en het denken loslaten”.

“Ik had een lichaam maar voelde niets meer. Deze therapie heeft mij geleerd om weer te huilen, plezier te hebben en boos te worden”.

“Ik durfde mijzelf nauwelijks te laten zien in gezelschap. In deze therapie leerde ik om ruimte in te nemen voor mijzelf en me te laten horen”.