Traumabehandeling Arnhem

Traumabehandeling bij Praktijk Hoenselaar in Arnhem

Als u op zoek bent naar een traumabehandeling in Arnhem, staat Praktijk Hoenselaar graag voor u klaar. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van trauma’s welke veroorzaakt zijn door seksueel misbruik of ook wel PTSS genoemd. Ook voor traumabehandelingen naar aanleiding van DS NAO bieden we u de juiste ondersteuning. Dergelijke trauma’s hebben een behoorlijke impact op ons welzijn.

Niet alleen geestelijk, maar ook zeker lichamelijk moet een traumatische ervaring op de juiste manier verwerkt worden. Toch is dit niet altijd het geval. Traumabegeleiding bestaat veelal uit verbale therapie. Op deze manier wordt de gebeurtenissen weliswaar geestelijk en mentaal verwerkt, maar het lichaam blijft vaak achterwege. Toch is dit van groot belang. Ook ons lijf reageert op zijn eigen manier op traumatische gebeurtenissen. Vaak worden bewegingen bewust geblokkeerd of worden spanningen door de loop van de jaren opgebouwd.

Ons lichaam gaat als het ware in de overlevingsstand. Deze lichamelijke blokkades zorgen ervoor dat een trauma niet op de juiste manier of volledig kan worden verwerkt. De traumabehandeling van Praktijk Hoenselaar in Arnhem is daarom gericht op beweging. Deze danstherapie zorgt ervoor dat u weer leert luisteren naar uw lichaamssignalen waardoor de kwaliteit van leven verbeterd wordt.

Traumabehandeling met danstherapie in Arnhem

Bij de danstherapie van Praktijk Hoenselaar in Arnhem staat dansen en het maken van bewegingen centraal. Via deze bewegingen worden de blokkades die het lichaam jarenlang heeft opgebouwd op de juiste manier verwerkt. De traumabehandeling van Praktijk Hoenselaar in Arnhem wordt altijd op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de therapie afgestemd wordt op uw behoeften. Daarbij kijken we naar de actuele fase van het verwerkingsproces en hoe uw lichaam hier mee omgaat.

Een goede gronding is daarbij van groot belang. Zo kunnen we ontdekken welk overlevingsmechanisme uw lichaam heeft aangenomen. De traumabehandeling van Praktijk Hoenselaar draagt ook bij aan uw hoorbaarheid en zichtbaarheid. Daarbij kijken we gericht hoe u hiermee omgaat en welke bewegingen er nodig zijn om daar een positieve verandering in aan te kunnen brengen. Ook de omgang met emoties zijn na een traumatische gebeurtenis vaak verstoord. Zo kunnen het onjuist omgaan met angst, boosheid en verdriet een grote stempel drukken op de verwerking.

De traumabehandeling van Praktijk Hoenselaar in Arnhem legt de nadruk op het observeren en spiegelen van uw huidige bewegingen. Samen met u vinden we vanuit deze therapie een oplossing waardoor u weer één wordt met uw lichaam. Niet alleen mentaal, maar zeker ook lichamelijk. Neem vrijblijvend contact op met Praktijk Hoenselaar of maak direct een afspraak voor traumabehandeling in Arnhem.

DIS is my body: mensen met DIS vertellen hier hoe zij hun lichaam ervaren en wat hun helpt om meer in hun lichaam te komen: https://www.dis-is-me.nl/over-dis/thema-s/dis-is-my-body/