Relatietherapie Arnhem

Relatietherapie Arnhem
dans- en bewegingstherapie in je relatie

Relatietherapie bij Praktijk Hoenselaar in Arnhem

Als u op zoek bent naar een traumabehandeling in Arnhem, staat Praktijk Hoenselaar graag voor u klaar. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van trauma’s welke veroorzaakt zijn door seksueel misbruik of ook wel PTSS genoemd. Ook voor traumabehandelingen naar aanleiding van DS NAO bieden we u de juiste ondersteuning. Dergelijke trauma’s hebben een behoorlijke impact op ons welzijn.

Als u op zoek bent naar relatietherapie in Arnhem, staat Praktijk Hoenselaar graag voor u klaar. Een relatie is een verhouding tussen twee unieke personen. Om de relatie gezond en goed te houden, moeten beide partijen zich inzetten en als het ware werken voor de relatie. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Een verstoring kan verschillende oorzaken hebben.

Dit kan zijn door oplopende irritaties, het gevoel hebben niet begrepen te worden of het niet genoeg tijd kunnen besteden aan elkaar. Ook invloeden van buitenaf spelen hierbij een grote rol. Hierbij kunt u denken aan werkdruk, kinderen, ziekte of het verliezen van een baan. Dit kan tot gevolg hebben dat u en uw partner steeds verder uit elkaar groeien, waardoor de situatie alleen nog maar lijkt te verslechteren. Relatietherapie bij Praktijk Hoenselaar in Arnhem biedt dan de oplossing.

Het toepassen van dans en bewegingstherapie zorgt voor een spiegeling. Dit geeft weer hoe uw relatie momenteel functioneert en waar de eventuele obstakels zich bevinden. De relatietherapie van Praktijk Hoenselaar in Arnhem richt zich daarbij op het vinden van mogelijkheden om anders met elkaar om te kunnen gaan. Verbale en non verbale signalen worden weer bewust en op de juiste manier ontvangen. Dit zorgt ervoor dat de relatie weer gelijkwaardig en op één lijn komt te liggen.

Relatietherapie in Arnhem

Bij de danstherapie van Praktijk Hoenselaar in Arnhem staat dansen en het maken van bewegingen centraal. Via deze bewegingen worden de blokkades die het lichaam jarenlang heeft opgebouwd op de juiste manier verwerkt. De traumabehandeling van Praktijk Hoenselaar in Arnhem wordt altijd op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de therapie afgestemd wordt op uw behoeften. Daarbij kijken we naar de actuele fase van het verwerkingsproces en hoe uw lichaam hier mee omgaat.

De relatietherapie van Praktijk Hoenselaar in Arnhem wordt altijd op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat een sessie volledig aansluit bij uw wensen én die van uw relatie. Naast diverse beweging en danstherapie zorgen ook gesprekken ervoor dat het proces van bewustwording op de juiste manier op gang wordt gebracht. In veel gevallen ontstaan er in een relatie fricties omdat signalen niet op de juiste manier worden ontvangen.

Door bewust om te gaan met deze verbale en non verbale communicatie, ontstaat er meer begrip naar elkaar toe. Bij Praktijk Hoenselaar werken we altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Zo kunnen we duidelijk in kaart brengen wat de individuele obstakels zijn en hoe uw relatie hiermee omgaat. Aan de hand van dit gesprek wordt er inzicht gegeven in de problemen die op dit moment spelen, wat daar de oorzaak van is en hoe daar de juiste oplossing voor gekozen kan worden.

Na deze eerste intake van de relatietherapie, maakt Praktijk Hoenselaar in Arnhem een op maat gemaakt vervolgtraject. Deze sessies nemen doorgaans één tot anderhalf uur in beslag. Als u op zoek bent naar relatietherapie in Arnhem, staat Praktijk Hoenselaar graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak direct een afspraak voor een intakegesprek.