PTSS behandeling Arnhem

Posttraumatische stressstoornis, ook wel afgekort als PTSS, komt vaker voor dan u denkt. Trauma’s worden door het lijf op complexe manieren opgeslagen. Wanneer iemand lijdt aan PTSS, wordt hij of zij herinnert aan het trauma door bijvoorbeeld gedachtes of dromen. Heftige emoties komen hierbij kijken, en de klachten kunnen verschillen. Een adequate PTSS behandeling Arnhem kan dan ook voor iedereen een andere invulling hebben. Praktijk Hoenselaar is gespecialiseerd in een lichamelijke behandeling van PTSS. Hoe dat werkt, en belangrijker: waaróm dat werkt, leest u hier.

De manifestatie van PTSS

PTSS kan bij iedereen voorkomen die een traumatische gebeurtenis meegemaakt heeft. De term trauma kan hierin ruim genomen worden. De definitie van het woord verschilt immers van persoon tot persoon. PTSS kan zich laten zien bij mensen die oorlog hebben meegemaakt, lichamelijk of seksueel geweld hebben gekend of een heftige zwangerschap hebben doorstaan. Maar ook hulpverleners, militairen of machinisten kunnen PTSS krijgen. Niet iedereen die iets traumatisch heeft meegemaakt krijgt last van PTSS. Dit kan te maken hebben met de steun van anderen of het karakter van de persoon.

Om in aanmerking te komen voor een PTSS behandeling Arnhem trekken we geen lijn bij bepaalde klachten. Deze verschillen namelijk, net als de personen en situaties. PTSS kenmerkt zich door heftige emoties die snel kunnen wisselen. Er kunnen herbelevingen voorkomen, nare gedachtes en spanningen. Ook kan er dissociatie voordoen.

PTSS behandeling Arnhem

PTSS behandeling Arnhem: kijken naar het lijf

Praktijk Hoenselaar is gespecialiseerd in de verwerking van trauma’s. Wij gebruiken hierbij een vorm van bewegings- en lichaamsgericht therapie. Traditioneel gezien wordt er namelijk vaak een cognitieve PTSS behandeling ingezet. Hierin staat het hoofd centraal. Klachten manifesteren zich echter ook lichamelijk. Dat is niet gek: het lijf slaat ervaringen op, die niet zomaar verdwijnen wanneer deze rationeel zijn “verwerkt”. Praktijk Hoenselaar zet daarom danstherapie in.

Deze lichaamsgerichte benadering als PTSS behandeling Arnhem gebruikt bewegingen om spanningen en emoties los te laten komen. Door goed te kijken naar de manier waarop u beweegt, kan Praktijk Hoenselaar opmaken waar er blokkades zijn gevormd. Vervolgens gaan wij samen aan de slag deze blokkades te doorbreken. Dit doen we door te kijken naar bewegingen, door te spreken met lichaam en stem, én door te leren gevoelens in het lijf weer toe te laten. Deze PTSS behandeling Arnhem is voor veel mensen effectief gebleken, óók na jarenlange cognitieve therapie.

Uw PTSS behandeling Arnhem bij Praktijk Hoenselaar

Bij Praktijk Hoenselaar zijn zowel jongeren als volwassenen voor een PTSS behandeling Arnhem welkom. Ook (misschien zelfs) wanneer u al jarenlange therapie achter de rug hebt voor uw PTSS kan danstherapie nieuwe inzichten geven. Neem vooral contact op als u vragen heeft. Deze therapie wordt gegeven in La Cappella. Hier kunt u zelf ook een zaal huren Arnhem.