MuZijn Muziektherapie

MuZijn is de praktijk Muziektherapie van Richard Lekkerkerk en bevind zich samen met mijn praktijk Hoenselaar in La Cappella Arnhem.

Over muziektherapie
Muziektherapie kan helpen jouw psychische en lichamelijke klachten te verminderen door het inzetten van ritme, melodie en harmonie. Muziek en samen musiceren zorgt dat je je beter zult voelen, doordat je op een andere manier je gevoel kan uiten dan in woorden. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen. We gaan samen improviseren op makkelijk bespeelbare instrumenten, luisteren naar muziek of maken bijvoorbeeld samen een lied in de stijl waar jij van houdt.

Therapeut
Ik ben Richard Lekkerkerk, therapeut bij Muzijn. Ik ben van origine opgeleid als cellodocent. Ik vind het prachtig te zien welke positieve effecten muziek kan hebben op ons als mens. Om mij hierin meer te verdiepen ben ik muziektherapie gaan studeren. In juli 2021 heb ik mijn masterdiploma hiervoor behaald en ben sindsdien geregistreerd muziektherapeut.

Ik werk sinds mijn afstuderen als muziektherapeut voor ouderen met psychogeriatrische problematiek bij IJsselheem in Zwolle. Sinds oktober 2021 werk ik in Arnhem als muziektherapeut voor BuurtzorgT (GGZ). Naast mijn werk als therapeut werk ik als onderzoeker bij de academische werkplaats emb.
Meer informatie is te vinden op www.muzijn.nl