Jongeren therapie

Is deze therapie iets voor jou? 

Een cliënt in beeld: http://www.vaktherapieinbeeld.nl/files/dans.html

 Je boosheid uiten? Dat doen we zonder dat je smartphone stuk gaat!

De  praktijk is er voor jongeren vanaf ong. 16 jaar : zowel voor meiden als voor jongens!

Je pubertijd maar ook de tijd erna zijn vaak jaren  waarin er veel van je gevraagd wordt.
De overgang van de basisschool naar de middelbare school loopt soms niet lekker. Je moet kiezen welke studie je wilt gaan doen, je sociale contacten bijhouden, je hebt een hobby en ondertussen ook nog een bijbaantje. Je wordt misschien verliefd, het gaat thuis wat minder, je studie verloopt niet goed of je kampt met allerlei vragen omdat er veel op je afkomt .

Er over praten is niet altijd genoeg of werkt niet voor jou. Via het lichaam en door in beweging te komen kun je ook dingen leren en verwerken. Door middel van verschillende oefeningen leer je jezelf beter kennen, leer je anders met situaties om te gaan en meer te vertrouwen op dat waar jij goed in ben.

Door dans, beweging, muziek en door het gebruiken van bijvoorbeeld materialen(zoals ballen en stokken), leer je uiting te geven aan datgene waar je tegenaan loopt. Je kunt leren omgaan met je onzekerheid, je emoties, je verlegenheid of je boosheid. Je kunt leren om rustiger te worden of om je aandacht bij één opdracht te houden en steviger in je schoenen te staan. De therapie kan je helpen om te ontdekken waar je goed in bent, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt, meer plezier zult hebben en tevreden bent over jezelf.

Meer uitleg over dans- en bewegingstherapie werkt en over onze werkwijze kun je vinden onder therapie.
De praktijk is gespecialiseerd in trauma’s, (faal)angst, depressies en omgaan met boosheid/agressie.

Gezinstherapie
Soms is het handig om te kijken hoe iedereen in het gezin met elkaar omgaat en waardoor het komt dat er bijvoorbeeld steeds ruzie is of er weinig contact met elkaar. Er zijn veel verschillende non-verbale oefeningen die helpen om hier zicht op te krijgen en om te leren hoe je anders met elkaar kunt omgaan en communiceren.
De behandeling kan ondersteunt worden met gesprekken bij een gezinstherapeut.

Begeleiding
De praktijk geeft ook begeleiding via dans, beweging en spel aan jongeren die een PGB budget hebben. Via de non-verbale begeleiding doe je al spelende ervaringen op en ontdek je het plezier van bewegen.

Trainingen en workshops
Er worden ook trainingen en workshops voor jongeren gegeven. Elk jaar start er een faalangsttraining voor studenten van Hogescholen in samenwerking met BTSA.
Neem gerust contact op voor informatie.